Startside Reiseblogg Overskrifter Arkiv Om oss / kontakt Bakgrunn Ruteplan/kart Forberedelser Statistikk MinSykkelErLastetMed Linker Erfaringer Takk til in English Tine på tur
Er dette en dårlig idé

Syns du dette høres ut som en dårlig ide?


Samtidige som folk flest er veldig positive over nyheten om turen vår og er nysgjerrige og kanskje litt misunnelige enser vi ofte negative vibrasjoner i luften mellom linjene som;

Hvordan skal dere klare dette?
Dette klarer dere nok aldri.
Verden er full av banditter, hvor naiv går det an å bli?
Har dere tenkt på hvor vanskelig det blir å få jobb etterpå?
Hvordan skal dere ha råd til dette?
Er dere klar over hvor øde Mongolia er? (som om vi ikke hadde tenkt på det)
Jammen det går jo ikke an, det må være et hav mellom. (er det?)
Osv.

Klart vi skremmes av vårt eget turforslag, og skulle ønske folk alltid var utelukkende positive og støttende. Men folk er nå en gang slik at de ikke alltid tør selv og må derfor tråkke nedlatende andres spennende planer for å rettferdiggjøre at de selv ikke gjør noe med sine egne drømmer.

Ja, det kan hende vi ikke klarer å gjennomføre, at det blir for langt, for slitsomt, at vi blir lei, at det ikke var noe gøy, at vi ikke klarer å holde sammen, at vi ikke klarer å reparere syklene langt ute i gokkemulle, at pengen tar slutt fortere enn antatt, at vi blir overfalt av banditter eller bjørner eller tigre eller korrupte byråkratiske grensevakter, og ja, det kan hende at turen rett og slett går i dass.

Og så?

Ting har nå likevel en tendens til å ordne seg. Kanskje er vi naive ja, men vi lever nå likevel i troen om at verden hovedsaklig består av hyggelige folk, og vi gleder oss til å møte dem. Media har mye av skylda for folks fremmedfrykt ved konstant vise ”de fæle” nyhetene. Hva er spennende eller interessant ved å vise at folk er snille med hverandre eller at verden går bra? Verden går faktisk hovedsakelig bra, men det syns så dårlig. Slutt å klag folkens.


Se, Elina er dus med tigre, så slapp av, vi vet hva vi skal gjøre dersom vi møter en; klø den bak øret.

Blir vi skutt av banditter, kjører utfor et stup eller blir spist av en tiger så døde vi hvertfall lykkelige i forsøket på å gjøre det vi hadde aller mest lyst til. Gidder vi ikke eller klarer vi det ikke, ja så forsøkte vi da også, og så kommer vi hjem igjen. Eller blir spist av en tiger. Så leit.

Sorry guys, dere som syns at dette er en dårlig ide, nå drar vi! Så kan dere sitte der å være misunnelige i de myke stolene deres og angre på at dere aldri turde. Blæ..

Nå var jeg slem, men dette var ment som et spark bak til dere som ikke tør og alltid må være negative mellom linjene fordi andre tør. Egentlig er dere bare misunnelige, så stikk vekk den øyenbrynsløftingen, please. Surmager, slabbedasker og grinebitere, ta dere en bolle. Janteloven here we come!

Vi syns dette er det beste forslaget i verden akkurat nå, og det er det som betyr noe. Dere andre kan få mene akkurat det dere vil. :D

Nå fikk vi enda mer lyst til å sykle! Pokker heller, vi skal vise dere!