Startside Reiseblogg Overskrifter Arkiv Om oss / kontakt Bakgrunn Ruteplan/kart Forberedelser Statistikk MinSykkelErLastetMed Linker Erfaringer Takk til in English Tine på tur
Bakgrunn

Bakgrunn


Elina har tilbrakt et år i Vietnam som Fredskorpser i utveksling fra Statens Kartverk. Tidlig under dette oppholdet kom den gryende idéen om å sykle hjem.

Det ble også tidlig klart at det ville være noe risikabelt å gjøre denne turen som enslig kvinne, og både Elina og hennes kjæreste gjennom 6 år, Ståle, syntes i grunnen det var lenge nok å være fra hverandre det året Vietnam-oppholdet varte, og samtidig hadde jo ikke Ståle noe i mot å bli med . Derfor består crew’et av Ståle & Elina. Andre som måtte føle for å slå følge må gjerne melde sin interesse for hele eller deler av turen, eller kanskje bare her på erdetlangtigjen.no. Turfølge ansees som velkomne.

Vi har ingen idé om å gjøre dette for noen spesiell grunn annet enn å se litt av verden, vi har ikke tenkt å samle inn penger til en veldedig organisasjon slik omtrent alle britiske langdistansesyklister gjør, og ikke er det noen førstereisbragd, mange har gjort dette før oss.

Så hvorfor gidde?

Enkelt og greit gjør vi det egoistisk nok mest for vår egen del. For å se og oppleve mange spennende land, møte ukjente kulturer, og bli kjent med en annen del av verden som er ukjent for oss nå – et eventyr. Vi gjør det også litt for å sjekke at kartet stemmer, se at Norge virkelig henger sammen med Vietnam, og vise hvilket fantastisk fremkomstmiddel sykkelen er. Og for å se om vi klarer det. Det er noe tilfredsstillende over det å ha klart å sykle hjem. På en måte beviser vi jo da at verden ikke er så stor og skummel som mange skal ha det til. Synes du dette høres ut som en dårlig idé? Få et spark bak her.

Elina regner denne turen som avslutningen på sitt Fredkorpsopphold i Vietnam, og turen gjøres i beste Fredskorpsånd. Vi sykler i troen om at verden blir et bedre sted å være dersom vi vet mer om de andre vi deler kloden med.

Underveis vil vi besøke flere lands ”kartverk” (bl.a. i Laos og Mongolia) etter kontakttips fra kollegaer. Dette gir også turen et preg av ekskursjon på gamlemåten og gir noe kartrelatert faglig innhold på vår vei.

En slik tur krever mye planlegging, og de aller beste inspirasjonskildene og steder for å skaffe seg informasjon er de mange andre syklistene som har tatt en slik langdistanse-sykkeltur før. Se her for linker til andre som har gjort dette før oss, og som har vært inspirasjonskilder for oss.

Aller sist må vi nevne at vi er ivrige geocachere, og har vært underernært på de gode cacheturene dette året Elina har vært i Vietnam. Vi kommer derfor til å plukke cacher underveis dersom vi passerer noen. I tillegg kommer vi til å sende ut travelbugen The Cyclist i Bangkok, og konkurrere med denne hvem som kommer først hjem. Følg med på TBens side. (link til TB-side)

Skjønte du ikke bæret av avsnittet ovenfor? Da er du sansynligvis en geo-muggle, ta en titt på starte.no eller geocaching.comfor å se hva geocaching er for noe rart.